Archiefonderzoek

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Doel van dit deelonderzoek was het verzamelen en analyseren van archiefstukken om daarmee onder meer het leven van Van Mierevelt in kaart te brengen.

Het onderzoek leverde een bonte verzameling op van rekeningen, koopcontracten, testamenten, getuigenverklaringen, boedelinventarissen en trouwacten voornamelijk afkomstig uit het Gemeentearchief Delft. Ook zijn egodocumenten over Van Mierevelt geanalyseerd.

De twee hoofddocumenten zijn:

• De boedelinventaris opgesteld na de dood van Michiel van Mierevelt in 1641. Deze bron bevat veel aanvullende informatie over de klantenkring en het productieproces van het atelier. Klik hier om het bladerboek te openen.

• De genealogie van de familie Van Mierevelt. Michiel van Mierevelt beschreef zelf de geschiedenis van zijn familie in 1626. Een kopie van dit document geschreven door zijn notaris en schoonzoon Johan van Beest, is bewaard gebleven. Klik hier om het bladerboek te openen.

Op deze pagina zullen gedurende de tentoonstelling scans van de belangrijkste stukken inclusief vertaling beschikbaar komen.

Last Updated on Monday, 13 February 2012 11:55  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
opzet_sfeerbeeld_archivaliakopie
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies